Contact is even noodzakelijk voor mensen als zuurstof en water. Om die reden wordt de gestalttherapie
“de psychotherapie van het contact” genoemd.

Voor wolwassenen en jongeren

Aandachtsgebieden

Herstel van evenwicht

Bij psycho – sociale problemen
dis-balans in jezelf en of relaties

Autonomie

Voor het ontwikkelen van identiteit, authenticiteit,
assertiviteit, eigenwaarde, zelfvertrouwen

HOOGSENSITIVITEIT

Onderscheiden van jezelf en de ander
hanteren van zelfzorg – grenzen
energie loslaten-opladen

Verwerking

Als het je teveel wordt bij
verlieservaring – rouwverwerking
stress – burnout
energieverlies – depressie

ZINGEVING

Op zoek naar bezinning en verandering
levensfasen – zelfbeeld
hart – ziel

 • Door mijn burn-out was ik mezelf kwijtgeraakt. De gesprekken en oefeningen hebben mij nieuwe inzichten gegeven waarmee ik aan de slag ben gegaan.
  Hierdoor voel ik mij nu veel sterker en gelukkiger. Eén belangrijke les die mij veel ruimte gaf is: “Be where you are, not where you think you should be.”

 • Er wordt op diverse lagen diep gekeken, (gevoel, lijf, ratio). Het voelt veilig en ik voel me gezien. Ik heb veel meer inzicht in mezelf gekregen en ervaar meer zelfvertrouwen om op eigen kracht verder te gaan

 • De inzichten met visualisaties hebben me veel aangereikt. Ik ervaar nu dat ik er mag zijn. Ik kan meer mezelf zijn en tot bloei komen

Werkwijze

Door middel van gesprekken en oefeningen leer je inzicht te krijgen in jezelf.
Het onderzoeken en doorleven van je ervaringen, je verlangens, je behoeften en grenzen staan hierbij op de voorgrond. Je wordt hierbij uitgenodigd om stil te staan bij je beleving in het hier en nu. Met vragen als: wat raakt je nu, welke gevoelens roept het op, wat is je gewaarzijn hierbij of wat zijn de signalen van je lichaam (het lichaam liegt nooit), welke gedachten komen er bij naar voren. Dit maakt helder waarin je jezelf bekrachtigd of juist belemmerd.

Oude ervaringen of herhalingspatronen kunnen hierbij naar voren komen. Het erkennen en vrij maken van deze belemmerende overtuigingen en beelden maakt ruimte voor je oorspronklijke bron van levenskracht en creativiteit.
Het helpt je je hart te openen en met respect te luisteren naar wat je werkelijk beweegt en je intuitie te volgen. Dit versterkt je basiskracht, je zelfvertrouwen en je eigenheid. Het brengt je meer levensvreugde en helpt je op eigenwijze vorm te geven aan je leven en de relatie met jezelf en je omgeving meer in balans te brengen.

Gestalttherapie is een levendig en boeiend proces, soms pijnlijk en confronterend maar ook humoristisch en bevrijdend. Respect, zorgvuldigheid en veiligheid zijn daarbij voorwaarden om te kunnen experimenteren met nieuwe inzichten en gedrag.
Ieder mens is uniek, het eigen proces vormt dan ook de leidraad van de begeleiding.

Praktische Informatie

60 minuten per sessie

Tarief € 95,- per uur

.

Openingstijden

Ma. en Do. – 9.00 tot 18.00 uur.
.

Intake Gesprek

Tijdens een intakegesprek verkennen we je situatie, je vraag, wat bij je aansluit en wat je verwacht van de betreffende therapie.

Voorwaarden & Afspraken

De overeengekomen afspraken worden ondertekend in een behandelovereenkomst.

  Hoe kan ik u helpen

  Contact

  Louise Domen
  Zaanstraat 9
  5215 VD ‘s-Hertogenbosch

  Bedrijfsgegevens
  KvK: 17250925

  • 06 - 53 90 36 90
  • info@louisedomen.nl